Extra info FC nummer 417 uit de Catalogus

Titel:Ramona
Componist:Mabel Wayne
Tekstschrijver:Wolfe Gilbert
Arrangeur:Nico Ravenstijn
Ensemble:Popkoor
Bezetting:SAATB Pi Bs
Tijdsduur:2.32 minuten
Materiaal:Score Choirpart
Extra info:Het Amerikaanse origineel werd al in 1927 geschreven door de Amerikaan Louis Wolfe Gilbert voor de gelijknamige avonturenfilm.
Gene Austin scoort er een hit mee waarna en ook Jim Reeves en Louis Armstrong hadden Ramona al op het repertoire staan
Het Amerikaanse origineel is geschreven door de Russische Amerikaan Louis Wolfe Gilbert voor de gelijknamige avonturenfilm. Gene Austin scoort er een hit mee waarna het liedje ook op het repertoire komt te staan van Jim Reeves en Louis Armstrong. Producer Jack Bulterman gaf een geheel eigen draai aan Ramona, waardoor het veranderde van een langzame wals in een uptempo meesterwerkje.
Deze is maandenlang de best verkopende single in Nederland en staat maar liefst zes maanden in de hitlijsten.
Het succes van Ramona gaat tot ver over de grenzen en behaalt de eerste plaats in BelgiŽ, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Mexico, Thailand, Japan en IndonesiŽ.
Ramona haalde zelfs de 70e plaats op de Amerikaanse hitlijsten.
Er verscheen een Duitstalige versie en voor het Spaanse spraakgebied een Spaanse vertaling, Ramona bracht de broers De Wolff tot in Mexico waar ze een Spaanse versie deden als Los Diamantos Azules.
In 1961 kregen Ruud en Riem een met diamanten bezette platina plaat voor de verkoop van een kwart miljoen exemplaren van Ramona.